Hardloopanalyse

Maak een afspraak

Minder kans op blessures door een betere en efficiëntere loopstijl. Investeer in een blessurevrije toekomst met een hardloopanalyse.

Filmen

Om jouw specifieke looppatroon in kaart te brengen maken we een korte video opname van je terwijl je hardloopt. We filmen je van voren, achteren en van de zijkant om alle bewegingen goed te kunnen zien. Je hoeft hiervoor niet meer dan een minuut hard te lopen.

Analyse

Meteen na het filmen bekijken we samen de beelden terug in slow-motion. We wijzen je op jouw specifieke aandachtspunten om je loopbeweging te verbeteren. Zo krijg je direct inzicht in je looppatroon en weet je ook hoe je dat kunt verbeteren.

Advies op maat

We werken onze bevindingen verder uit in een overzichtelijk advies dat we digitaal naar je toesturen. Daarin zetten we al je aandachtspunten op een rijtje en verwijzen je naar oefeningen op ons webportaal om jezelf te verbeteren en blessures te voorkomen.

Waarom een hardloopanalyse?

Hardlopen lijkt een simpele beweging, maar schijn bedriegt. Door onze zitcultuur verliest ons lichaam aan kracht en souplesse, waardoor het de natuurlijke hardloopbeweging afleert. Mensen die ‘zomaar’ beginnen met hardlopen kunnen daardoor pijnklachten of blessures ontwikkelen. Bijna iedereen neemt zwem- of tennisles, maar voor hardlopen zou hetzelfde moeten gelden!

In principe zijn alle blessures onnodig. Wie op de juiste manier hardloopt, kan dat de rest van zijn of haar leven blijven doen zonder bang te zijn voor versleten knieën, enkels of heupen. Onderzoek heeft aangetoond dat hardlopen geen enkel ongezond effect heeft op onze gewrichten, als het maar op de juiste manier gebeurt.

Spoor je zwaktes op en verbeter ze. Een gedegen hardloopanalyse is een goed begin om je persoonlijke sterktes en zwaktes in kaart te brengen. We kijken naar de stand en beweging van je voet, enkel, knie, heup, rug en armen. Hierbij sporen we de factoren van overbelasting op en geven we advies hoe je je bewegingspatroon duurzaam kunt verbeteren. Zo verklein je de kans op blessures. Op de lange termijn betaalt dat zich uit in gezonde, sterke gewrichten en jarenlang hardloopplezier.

Gespecialiseerd in de hardloopsport
Ervaring vanuit de wereldtop
Zowel blessure-als preventieve behandeling
Zo snel mogelijk weer presteren
1
×
Hallo, kan ik iets voor je betekenen?