Ik ben een oefentherapeut

Oefentherapie Mensendieck is een relatief onbekend beroep. In vergelijking met andere paramedische beroepsgroepen, is oefentherapie dan ook vrij klein. Het aantal werkzame oefentherapeuten in 2014 was 1.661. Als oefentherapeut Mensendieck krijg ik dan ook regelmatig de vraag wat is nou eigenlijk oefentherapie?

Wat is Oefentherapie Mensendieck?

Een oefentherapeut Mensendieck is een expert op het gebied van houding en beweging. Vanuit deze expertise kan de oefentherapeut de cliënt leren wat het verband is tussen de lichamelijke klacht en zijn/haar houding en manier van bewegen. Door middel van oefenen, bewust maken, zelf laten voelen, doen en ervaren en het bevorderen van de zelfredzaamheid wordt er samengewerkt om de klachten te verminderen of op te heffen. De cliënt is de baas over zijn eigen behandeling. Uiteindelijk is hij/zij ook degene die grip moet krijgen over de eigen klacht.

Hoe ziet mijn visie als oefentherapeut eruit?

Als oefentherapeut ben ik expert in het aanleren van gezond beweeggedrag. Dit kan gericht zijn op het voorkomen van lichamelijke klachten of het behandelen van al ontstane klachten.
Als oefentherapeut bekijk ik de gehele houding en het beweegpatroon om oorzaken van de lichamelijke klacht(en) te vinden. Door het probleem bij de oorzaak aan te pakken zal de klacht verdwijnen of verminderen.

Actief veranderen van beweegpatronen

Tijdens de behandeling zal er veel aandacht worden besteed aan het aanleren van gunstig beweeggedrag. De patiënt krijgt inzicht in de manier waarop het lichaam gebruikt kan wordt en hoe het gunstiger gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld tijdens zitten, staan, lopen etc.

Voor welke lichamelijke klachten kunt u bij mij terecht?

Er is een grote diversiteit aan lichamelijke klachten die ik behandel. Eigenlijk kunt u voor alle klachten aan spieren en gewrichten bij mij terecht. De klachten die ik het meest zien zijn

– Spanningshoofdpijn
– Nek/schouder klachten
– Lage-rugklachten
– Hyperventilatie
– Klachten bij langdurig zitten en/of staan
– Sportblessures

Sportblessures

Ook voor sportblessures kun u bij mij terechts. Als oefentherapeut is de behandeling van sporters eveneens gericht op het lichaam als geheel. De manier van bewegen tijdens sporten wordt geanalyseerd en vervolgens geoptimaliseerd om blessure op te lossen of te verminderen.
De sport waarin ik mij gespecialiseerd heb is hardlopen en sporten waarin hardlopen een onderdeel is.

Wilt u meer informatie of wilt u afspraak maken?

Neem direct contact met ons op!

persoonlijk hardloopschema
Gespecialiseerd in de hardloopsport
Ervaring vanuit de wereldtop
Zowel blessure-als preventieve behandeling
Zo snel mogelijk weer presteren
1
×
Hallo, kan ik iets voor je betekenen?